La importància del coaching als clubs i entitats esportives

By enero 11, 2018General

La motivació, la comunicació o les relacions entre els diferents membres d’un club són aspectes que moltes vegades no es tenen en compte i que influeixen en gran mesura en el funcionament de les entitats esportives. Sovint no traiem el profit que podríem treure d’aquests aspectes, o algunes persones no rendeixen al nivell que realment podrien rendir. Els “coach” són persones que ens ajuden a potenciar els aspectes positius que tenim als nostres clubs per aconseguir el màxim rendiment i a millorar en altres aspectes que no funcionen de forma correcta a través de tècniques d’aprenentatge, comunicació o resolució de conflictes.

Incorporar el servei de coaching al nostre club esportiu ens pot ajudar en aspectes com, per exemple, la motivació dels esportistes o entrenadors i tècnics, utilitzant tècniques de visualització d’objectius o de reconeixement de virtuts i defectes. Un coach també ens pot ajudar a millorar les relacions internes entre diferents membres de l’estructura de la nostra entitat detectant diferències o problemes personals que puguin sorgir. Pel que fa a la comunicació, el coaching ens ajuda a conèixer tècniques d’expressió, d’interpretació de missatges, de transmissió de missatges o de llenguatge verbal que ens poden ajudar perquè la comunicació tant interna com externa sigui el màxim d’efectiva i profitosa.

En resum, el coaching esportiu pot ser molt útil per a la resolució de conflictes que puguin sorgir al nostre club o entitat esportiva en àmbits a vegades poc valorats com la motivació, la comunicació interna i externa o les relacions personals, però sobretot és important per potenciar al màxim els aspectes positius que ja tenim amb l’objectiu de treure’n d’aquests el màxim rendiment.

 

coaching esportiu