La UFEC presenta el programa ‘Catalunya Competeix’ per facilitar el mecenatge de l’esport català

El projecte de la Unió de Federacions Esportives Catalanes (UFEC) ‘Catalunya Competeix’ té com a objectiu fer arribar als col·laboradors i patrocinadors dels 12.500 clubs i més de 3 milions d’esportistes catalans els beneficis fiscals de les fundacions per tal que puguin comptar amb rebaixes fiscals de fins al 75%.

La seu del Col·legi d’Economistes de Catalunya (CEC) a Barcelona va acollir, aquest dimecres, la conferència “Catalunya competeix. Temps de decidir, temps de sumar” a càrrec de Gerard Esteva, president de la UFEC, i va comptar amb la presència de presidents de federacions esportives, clubs i representants del sector esportiu, Esteva va donar a conèixer els detalls del programa ‘Catalunya competeix’ amb el qual la UFEC posa al servei de l’esport català les deduccions fiscals que ostenta com a entitat beneficiària de la Llei de mecenatge vigent actualment a Espanya.

En aquest sentit Esteva va recordar que les entitats només poden beneficiar-se a través de la UFEC, perquè “la majoria dels 12.500 clubs catalans no tenen capacitat d’acollir-se a la llei de federacions esportives afiliades a la federació espanyola o si són fundacions, clubs, associacions declarats d’utilitat pública”. És per això que el programa “Catalunya competeix” contempla que la UFEC canalitzi el mecenatge en forma de convenis de col·laboració o donacions per tal d’aconseguir desgravacions fiscals de fins un 75%, així com un reconeixement social per als més de 3 milions de practicants d’esports, 12.500 clubs esportius, 700.000 llicències federatives i 123.576 professionals actius al sector.

Esteva també va apuntar que aquest programa implica “aportar flexibilitat en la forma de les donacions, així com un clar suport a programes propis que no vinguin marcats per l’administració i un important impuls de la simplificació administrativa”. Esteva va afegir que el programa busca “potenciar les joves promeses esportives, donar suport als clubs que són el bressol dels èxits esportius i vincular les pimes i empreses amb els valors de l’esport i el seu ressò internacional”.

Més informació a www.catalunyacompeteix.cat