Nou taller de fiscalitat arreu del territori

L’Oficina d’Atenció als Clubs de la UFEC organitza arreu del territori un taller de fiscalitat per entitats i clubs esportius amb l’objectiu de resoldre dubtes sobre les obligacions fiscals que sovint generen inquietuds.

En total es faran 4 tallers simultanis a Barcelona, Girona, Lleida i les Terres de l’Ebre, el pròxim dijous 6 de juny; i un cinquè a Tarragona una setmana després, el dia 13.  Les sessions aniran a càrrec dels responsables dels diferents punts d’atenció de les oficines de clubs. Et pots inscriure a oficinaclubs.cat/formacio.

Els temes més importants que es destacaran són les obligacions fiscals, l’impost d’activitat econòmica, els impostos més freqüents a presentar i l’impost de societats. De fet, les qüestions fiscals són la part més complexa i que genera més dubtes a les entitats i clubs, que han de presentar uns models determinats en diferents terminis. Fer-ho bé, i a temps, és fonamental per complir amb la legislació econòmica i evitar problemes en la gestió.

Exempció de l’IVA
Pel que fa a un dels impostos que genera més dubtes, l’IVA, els clubs no l’han de pagar quan es tracta de quotes de socis o llicències federatives. En canvi, la gestió d’un bar o la venda de material esportiu, sí que estan subjectes a aquest impost. Aquest serà un dels temes que s’ampliarà als tallers. També s’explicarà, per exemple, com s’ha de comunicar amb Hisenda l’impost d’activitat econòmica, o quines entitats esportives estan obligades a presentar l’impost de societats i quines no.